ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SΖ: "Πόρτα" Γιούνκερ σε Τσίπρα για συνάντηση - Διαψεύδει το Μαξίμου και Κομισιόν

11:32 - 06 Μαρ 2015 | Οικονομία
SΖ: "Πόρτα" Γιούνκερ σε Τσίπρα για συνάντηση - Διαψεύδει το Μαξίμου και Κομισιόν
Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε τo αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη συνάντηση, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

 Ο λόγος, όπως ανφέρεται στο δημοσίευμα, είναι επειδή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει να περιμένει τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Ο συντάκτης σχολιάζει ότι «η Ελλάδα παλεύει καθημερινά με την απειλή της πτώχευσης» και πως τα δραματικά οικονομικά προβλήματα οδήγησαν την Πέμπτη τον Πρωθυπουργό σε μια «ασυνήθιστη έκκληση για βοήθεια».

 

Έτσι τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ζήτησε να συναντηθούν. Τελικά, σύμφωνα με τη SZ, συμφώνησαν να περιμένουν έως τη Δευτέρα και τότε να μιλήσουν για ενδεχόμενο ραντεβού.

 

Εκπρόσωπος της Κομισιόν που δεν κατονομάζεται επιβεβαίωσε ότι Γιούνκερ και Τσίπρας είναι «σε συνεχή τηλεφωνική επαφή», αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

Διαψεύδει το Μαξίμου

 

Ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν το δημοσίευμα της εφημερίδας και τονίζουν ότι δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

 

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά με τον κ. Γιούνκερ, ενώ η τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

 

Στη συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συζητήσουν το πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

 

Διαψεύδει και η Κομισιόν

 

Το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung διέψευσε και εκπρόσωπος της Κομισιόν, η οποία τόνισε ότι ουδέποτε ετέθη θέμα κατεπείγουσας συνάντησης, μέσα στο Σαββατοκύριακο, του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος και δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι δύο άνδρες στο εγγύς μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 06 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.