ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χαρακώματα Κουμουνδούρου- Συγγρού

15:50 - 08 Μαρ 2015 | Οικονομία
Στα χαρακώματα Κουμουνδούρου- Συγγρού
Μαίνεται η πολιτική αντιπαλότητα μεταξύ Κουμουνδούρου και Συγγρού για την οικονομική πολιτική, με φόντο τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του τέως υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

 

Οι αναφορές Σαμαρά στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ, ότι «η κυβέρνηση μπαίνει στο Μνημόνιο, ενώ εμείς βγαίναμε», χαρακτηρισμοί, όπως ¨»ανεκδιήγητος» για τον Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και ο ισχυρισμός ότι η χώρα οδεύει σε Grexit, προκάλεσαν την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε μακροσκελή δήλωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς που «εφάρμοσε την πιο σκληρή μνημονιακή  λιτότητα οδηγώντας ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας στην απόγνωση και το περιθώριο», «αδυνατεί να χωνέψει ότι τελικά γίνεται φανερό σε όλους ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από την πολιτική που εφάρμοσε».

Σήμερα, προσθέτει ο εκπρόσωπος «ο κ. Σαμαράς, καλεί την κυβέρνηση να υποταχθεί πλήρως στη μνημονιακή λογική. Θα έπρεπε, όμως, να απαντήσει και στο ερώτημα που πλέον του θέτει όλη η κοινωνία. Πώς ήταν δυνατό να διαπραγματευτεί με ένα Υπουργό Οικονομικών που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό, σε 56 δόσεις για να μην το ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος, και χωρίς  να τα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Δεν χρειάζεται ο επιθεωρητής Κλουζώ για να βρεθεί απάντηση. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια χρειάζεται».

 

Σαμαράς: Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά

Στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.
«Ονόμασαν την τρόικα "θεσμούς", βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.
«Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από το Ροζ Πάνθηρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Βαρουφάκη απλοί πολίτες να μετατραπούν σε καλυμμένους ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή.
«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά», ανέφερε, χειροκροτούμενος από τα στελέχη της ΝΔ. «Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές», πρόσθεσε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως "θύμα ανατροπής", αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 08 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.