ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Γ. Εμπορίου – Καταναλωτή: Οι βασικοί άξονες της νέας ηγεσίας

23:10 - 10 Μαρ 2015 | Οικονομία
Γ.Γ. Εμπορίου – Καταναλωτή: Οι βασικοί άξονες της νέας ηγεσίας
Τους τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής, που θα ακολουθήσει στη θητεία του, περιέγραψε ο νέος Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων στο ιστορικό κτήριο του  υπουργείου Εμπορίου στην οδό Κάνιγγος την Τρίτη.

Ο κ. Παπαδεράκης υπογράμμισε ότι κεντρικός στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της Γραμματείας. Όπως ανέφερε η Γραμματεία θα πρέπει να γίνει «πρωταγωνιστής της δημόσιας παρέμβασης, σε μια αναμορφωτική και εξυγιαντική διαδικασία στο χώρο των επιχειρήσεων και της αγοράς σε όφελος της Εθνικής Οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών».


Παράλληλα περιέγραψε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίος θα κινηθεί. «Η ολοκληρωτική, αξιόπιστη, αποτελεσματική και επωφελή για τα δημόσια οικονομικά, εφαρμογή του Κεντρικού Συστήματος Κρατικών Προμηθειών, όπως αυτό υλοποιείται μέσω των συστημάτων ΕΣΗΔΗΣ και ΚΗΜΔΗΣ» αποτελεί τον πρώτο άξονα. Όπως είπε ο κ. Παπαδεράκης θα επιδιωχτεί η αναμόρφωση, απλοποίηση και εκσυγχρονισμός όλου του νομοθετικού και κανονιστικού πλέγματος στις δημόσιες προμήθειες για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.


Η εξυγίανση της λειτουργίας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα και η διασφάλιση της εφαρμογής συμφωνηθέντων κανόνων αποτελεί τη δεύτερη στόχευση.
Στο πλαίσιο αυτό η «μαχητική καταπολέμηση των φαινομένων παρανομίας, σήψης και παρασιτισμού» αποτελεί προτεραιότητα.  


«Τα φαινόμενα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής», όπως είπε ο νέος Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, «όχι μόνο υπονομεύουν τον δημιουργικό επιχειρηματικό ανταγωνισμό, αλλά υποσκάπτουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις ΜμΕ. Πρέπει να αναδείξουμε και να στηρίξουμε την ευφυΐα της νομιμότητας σε όλα τα στάδια και τα επίπεδα λειτουργίας της αγοράς» είπε.


Παράλληλα θα επιδιωχτεί «η υπεράσπιση του δικαιώματος των καταναλωτών για δίκαιες τιμές στα αγαθά και τις υπηρεσίες». Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης «θα πρέπει να αγωνιστούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ώστε να ανατραπεί έως να αναστραφεί το καταστροφικό, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, δίπολο – χαμηλοί μισθοί – υψηλές τιμές».


Τέλος σημείωσε ότι η εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και ολοκλήρωση των διαδικασιών ακριβούς αποτύπωσης των επιχειρηματικών δομών αποτελεί βασική προτεραιότητα.


Ο Αντώνης Παπαδεράκης και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομίας Μιχάλης Νικολακάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Γιώργο Σταθάκη στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας στη νέα προσπάθεια.


Από την πλευρά του ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Στέφανος Κομνηνός, τον οποίος ευχαρίστησε θερμά, ο κ. Παπαδεράκης για την συνεργασία, αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης υπογράμμισε τη σημασία που μπορεί να παίξει η υπηρεσία στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.


Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 10 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.