ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έχουμε χρήματα για επενδύσεις αλλά δεν έχουμε χρόνο για τη γραφειοκρατία...»

17:26 - 29 Νοε 2006 | Οικονομία
«Έχουμε χρήματα για επενδύσεις, θέλουμε όμως καθαρές και αμοιβαία ωφέλιμες επενδύσεις αλλά δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε με πολύπλοκες διαδικασίες και αγκυλώσεις».

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησαν ’ραβες επιχειρηματίες στο προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα που τους απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκα, ο οποίος μετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Ομάν, Αμπού Ντάμπι και Ντουμπάι.

Ειδικότερα κατά τις επαφές που είχε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας με κεντρικούς τραπεζίτες και εκπροσώπους τραπεζών καθώς και investment authorities (αρχές που διαχειρίζονται την περιουσία) των χωρών αυτών, ανέλυσε την βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών στην χώρα μας και τους κάλεσε να επενδύσουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου συμμετέχοντας στις Δημοπρασίες ή αγοράζοντας τα από τη δευτερογενή αγορά.

Συγκεκριμένα ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας ως το πλησιέστερο Ευρωπαϊκό κράτος στον Περσικό Κόλπο ενώ σημείωσε τη σταθερότητα και τον δυναμισμό των επενδύσεων μέσω του Ελληνικού Χρηματιστηρίουτα τελευταία τρία χρόνια.

Από την πλευρά τους οι ’ραβες συνομιλητές και στις τρεις χώρεςεξεδήλωσαν το μεγάλο τους ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στο χώρο των ακινήτων, του τουρισμού και των υποδομών: δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με ελάχιστο ύψος επένδυσης τα 300 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα επεσήμαναν την αντίθεσή τους με τα γραφειοκρατικά φαινόμενα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «έχουν χρήματα για επενδύσεις, θέλουν όμως καθαρές και αμοιβαία ωφέλιμες επενδύσεις αλλά δεν έχουν χρόνο να χάσουν με πολύπλοκες διαδικασίες και αγκυλώσεις»

Ειδικότερα όσον αφορά τις επιχειρηματικές συνεργασίες οι κλάδοι που κέντρισαν το ενδιαφέρον τους ήταν οι κατασκευές, τα αγροτικά προϊόντα, τα δομικά υλικά, οι ιχθυοκαλλιέργειες, τα συστήματα πληροφορικής, οι χρηματοοικονομικές και τραπεζικές συνεργασίες αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των χωρών του Περσικού Κόλπου με την Ινδία το Πακιστάν και τη Βόρειο Αφρική.

«Το πεδίο των οικονομικών συναλλαγών είναι ακόμα πιο ανοιχτό και πολύ περισσότερο αξιοποιήσιμο ιδιαίτερα για τις ελληνικές επιχειρήσειςμετά τις επισκέψεις και τις επαφές που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις χώρες του Κόλπου» σημείωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας ο οποίος κάλεσε «τις ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλέον και οι ίδιοι με επισκέψεις τους στις χώρες αυτές τον δρόμο που άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.