ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πιάνει" Αιγάλεω τον Απρίλιο του 2007 το Μετρό

17:47 - 29 Νοε 2006 | Οικονομία
Παρουσία του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σιδηροδρομική διαδρομή του Μετρό από το Αιγάλεω έως τον Βοτανικό, ενώ προηγουμένως ο υπουργός είχε επισκεφθεί και τα έργα του Μετρό που έχουν να κάνου με το τμήμα της επέκτασης Αιγάλεω – Χαϊδάρι.
Η επέκταση του Μετρό προς το Αιγάλεω θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2007 με τη λειτουργία των τριών νέων Σταθμών του Μετρό: Βοτανικός, Ελαιώνας και Αιγάλεω και την εξυπηρέτηση 80.000 χιλιάδων επιβατών ημερησίως.

Σημειώνεται, ότι ήδη στην περαιτέρω επέκταση της Γραμμής από το Αιγάλεω προς το Χαιδάρι, η ανάδοχος κοινοπραξία έχει αναπτύξει και τους 4 εργοταξιακούς χώρους και με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου: η κατασκευή της σήραγγας ξεκίνησε πρόσφατα, και μάλιστα στις αρχές του νέου έτους η σήραγγα θα κατασκευάζεται ταυτόχρονα από τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, ενώ σύντομα ξεκινούν οι εκσκαφές για την κατασκευή του Σταθμού Χαιδάρι και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης 380 θέσεων ΙΧ οχημάτων.

Η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό προς το Χαιδάρι ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα του έργου και το 2008 περισσότεροι από 30.000 νέοι επιβάτες θα απολαμβάνουν το Μετρό.

Παράλληλα, με την κατασκευή των επεκτάσεων του Μετρό, προχωρά η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, και πριν από το ερχόμενο Καλοκαίρι θα ανακηρυχθεί ο Ανάδοχος της επέκτασης Χαϊδάρι-Πειραιάς-Ευαγγελίστρια, ώστε αφενός μεν το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας να συνδεθεί με το Μετρό και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφετέρου δε πυκνοκατοικημένες περιοχές στα δυτικά του Λεκανοπεδίου όπως πχ. Κορυδαλλός, Νίκαια, Ταμπούρια, κλπ. να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση με τον κεντρικό ιστό τόσο του Πειραιά όσο και της Αθήνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.