ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίσω στις 5 ημέρες το γάλα.. ενημερώνεται η τρόικα

01:00 - 27 Μαρ 2015 | Οικονομία
Πίσω στις 5 ημέρες το γάλα.. ενημερώνεται η τρόικα
Ξαναγυρνά το γάλα στις 5 ημέρες και θα συμπεριληφθεί ως μέτρο στις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να στείλει η κυβέρνηση στην τρόικα προς εξέταση.

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την επαναφορά των 5 ημερών στο γάλα είναι ότι απέτυχε η προηγούμενη προσδοκία της τρόικας, βάσει της οποίας αν γινόταν επιμήκυνση στην χρονική διάρκεια λήξης του γάλακτος στις 7 ημέρες θα έπεφταν και οι τιμές καταναλωτή. Μέτρο που πάρθηκε μεν χωρίς όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα δε.


Και αυτό σκοπεύει να το αποδείξει η κυβέρνηση, στα στοιχεία της οποίας γίνεται αναφορά για την κατακόρυφη πτώση της τιμής παραγωγού, που όμως αυτή δεν πέρασε και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η τιμή του αγελαδινού γάλακτος το κιλό ήταν 0,42 λετπά ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν 0,45 λεπτά το κιλό. Η συνολική δε εγχώρια παραγωγή τον Ιανουάριο ήταν 47.292 τόνους από 53.451 τον Ιανουάριο του 2014


Για το σχέδιο επαναφοράς του γάλακτος στις 5 ημέρες ήδη κλιμάκια του Υπουργείου έχουν έρθει σε επαφές και με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας αλλά και με τη ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίες τάσσονται υπέρ του μέτρου επαναφοράς της χρονικής διάρκειας του γάλακτος στις 5 ημέρες.


Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:03 - 27 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.