ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο η συζήτηση για την ελληνική λίστα

17:14 - 27 Μαρ 2015 | Οικονομία
Το Σάββατο η συζήτηση για την ελληνική λίστα
Το Σάββατο ξεκινάει στις Βρυξέλλες η συζήτηση επί της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων η οποία εστάλη ήδη, σύμφωνα με δήλωση Έλληνα αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters.

Η αποστολή της λίστας και η έναρξη της συζήτησης σήμερα, επιβεβαιώνεται εξάλλου και από το Μαξίμου το οποίο στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου που διοχέτευσε στους δη,οσιογράφους, αναφέρεται στην ένρξη της συζήτησης. 


Το τι περιλαμβάνει η λίστα με τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του reporter, η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα 18 μέτρα, προς ψήφιση, προκειμένου να προλάβει τις χρονικές προθεσμίες και με στόχο να εκταμιεύσει εντός του 2015, 3,2 δισ. ευρώ.

 

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει αρχίσει το "πολιτικό μασάζ" , σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ώστε να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς ή αντιρρήσεις από πλευράς τους. Το απόγευμα μάλιστα θα συνεδριάσει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

 

 

Η συζήτηση με το Brussels Group, δηλαδή τους "θεσμούς" ξεκινάει το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την Έλενα Παναρίτη, οι οποίοι αναχωρούν για τις Βρυξέλλες.

 

Η λίστα κλείδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Αν τελικώς συμφωνηθεί μια ενιαία δέσμη μέτρων με τους "θεσμούς", τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Euro Working Group, για να οριστικοποίησει την συμφωνλία και εν συνεχεία, θα αποσταλεί για πολιτική έγκριση από το Eurogroup που θα συνεδριάσει εντός της άλλης εβδομάδος, πιθανότατα, την Τετάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:43 - 27 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.