ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει το EWG, πάει για μετά το Πάσχα το Eurogroup (;)

11:40 - 30 Μαρ 2015 | Οικονομία
Συνεδριάζει το EWG, πάει για μετά το Πάσχα το Eurogroup (;)
Ξεκινούν εκ νέου το μεσημέρι οι συζητήσεις στο Euroworking Group με τις ελπίδες για ολοκλήρωση του κύκλου επαφών και τον ορισμό για Eurogroup την Τετάρτη να λιγοστεύουν, τουλάχιστον όπως αναφέρουν οι συγκλίνουσες πληροφορίες και από το εσωτερικό αλλά κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως έχει μεταδώσει νωρίτερα το reporter.gr, δεν φαίνεται πιθανόν να συγκληθεί το Eurogroup εντός της εβδομάδας και όλα δείχνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί νωρίτερα από το Πάσχα των καθολικών στις 6 Απριλίου.


Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, κύκλοι, σημειώνουν πως  οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα. Παραπέμπουν δε στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι "δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση."


Επαναλαμβάνουν, εξάλλου, ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.