ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: Αισιόδοξος για συμφωνία - "Ναι μεν, αλλά" ο ΕΝΦΙΑ

10:06 - 31 Μαρ 2015 | Οικονομία
Μάρδας: Αισιόδοξος για συμφωνία - "Ναι μεν, αλλά" ο ΕΝΦΙΑ
Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκληση του Eurogroup ακόμα και μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη, αλλά θα αλλάξει».

Μιλώντας στο Μega, ο κ. Μάρδας ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να διατηρηθεί για τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα ή και λίγο αργότερα, αλλά θα αλλάξει λίγο αργότερα, σημειώνοντας παράλληλα ότι επιδιώκεται η εφαρμογή άλλης ρύθμισης ώστε να είναι μικρότερη η επιβάρυνση για τα χαμηλά εισοδήματα. Πάντως, ο Δ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι το ζήτημα της αλλαγής του ΕΝΦΙΑ έχει τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, και ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν γνωρίζει εάν έχει γίνει αποδεκτή η αντικατάστασή του.

 

Αναφορικά, τώρα, με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε πως δεν αποκλείει Eurogroup ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «δούμε πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις». 

 

Ερωτηθείς δε, για τα ταμειακά διαθέσιμα που στερεύουν και κατά πόσο είναι εξασφαλισμένες οι ανάγκες του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Μάρδας απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας ότι «καθαρότερη εικόνα θα έχουμε αύριο ή μεθαύριο», επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «οι μισθοί και οι συντάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του κράτους».

 

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διαβεβαίωσε από τη μεριά του πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται έναν άλλο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αυτός έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «το 2015, η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει ΕΝΦΙΑ».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.