ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το EWG

16:27 - 01 Απρ 2015 | Οικονομία
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το EWG
Ολοκληρώθηκε, έπειτα από δύο ώρες, η κρίσιμη για την Ελλάδα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, με συμμετοχή και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνεδρίαση διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Νωρίτερα πηγή της Ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα ανέφερε ότι η τηλεδιάσκεψη, θα έχει περισσότερο χαρακτήρα ενημέρωσης όλων των κρατών μελών σχετικά με το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.
 
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν  και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση  θα γίνει μια ενδιάμεση εκτίμηση για την κατάσταση της Ελλάδας και δεν θα υπάρξει  συμφωνία.
 
«Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουμε μια προκαταρκτική ενδιάμεση αξιολόγηση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και έκανε λόγο για «μετριοπαθείς προσδοκίες».
 
Από την άλλη πλευρά, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είχε εκφράσει την αισιοδοξία της, για την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, θεωρώντας πως θα υπάρξει σύγκλιση. 
 
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία και έκανε λόγο για μία «άμεση συμφωνία που μπορεί να εκταμιεύσει και πόρους».
 
Τις τελευταίες ώρες, υπήρξαν συνεχείς συνεδριάσεις στο ΥΠΟΙΚ, ενώ και την Τρίτη το βράδυ υπήρξε πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου, του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος  όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει και ίδιος στη συνεδρίαση.
 
Η Αθήνα ευελπιστεί σε μια θετική εξέλιξη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος  για ην επιστροφή ενός ποσού τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ με βάση την παρουσίαση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα της επιτρέπει να αποπληρώσει με άνεση τη δόση ύψους 420 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Πέμπτη 9 Απριλίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη  και μέχρι τις 6 Απριλίου τα κοινοτικά όργανα θα παραμείνουν κλειστά λόγω του Πάσχα των καθολικών, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.