ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στραβοπάτημα στο ΧΑ στο ξεκίνημα του μήνα

17:08 - 01 Απρ 2015 | Οικονομία
Στραβοπάτημα στο ΧΑ στο ξεκίνημα του μήνα
Νευρική ήταν η εικόνα στο χρηματιστήριο της Αθήνας κατά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα ενώ οι αργίες που βρίσκονται μπροστά θα επηρεάσουν σίγουρα τον τζίρο όσο και την κινητικότητα από την πλευρά των ξένων διαχειριστών.

Η αγορά έκλεισε τελικά στις 765 μονάδες υποχωρώντας κατά 1.3%, ενώ ο τζίρος επέστρεψε σε χαμηλά επίπεδα και στα 57 εκατ. ευρώ.


Για την ώρα το ζητούμενο είναι να διατηρηθούν οι 750 μονάδες για τον Γενικό Δείκτης και οι 220 μονάδες για τον FTSE ASE 25, ενώ μια πιθανή θετική εξέλιξη γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης, προφανώς θα επηρεάσει την συμπεριφορά των traders και θα τους ωθήσει σε τοποθετήσεις.


Μέχρι να συμβεί αυτό η αγορά δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες εντυπώσεις, πλην ίσως από μια φάση σχετικής διολίσθησης, κάτι βεβαίως που ενδιαφέρει κυρίως τους γρήγορους παίκτες και τους traders των Παραγώγων που εξακολουθούν να κυνηγούν κέρδη σε καθημερινή βάση.


Γενικότερα θέμα συζήτησης σε χρηματιστηριακούς κύκλους είναι το χθεσινό report της Goldman Sachs για τις Ελληνικές τράπεζες από το οποίο όποιος θέλει να διαβάσει πίσω από τις λέξεις μπορεί να εντοπίσει σήματα αγορών από τον επενδυτικό οίκο με μακροπρόθεσμο όμως ορίζοντα.


Η ανάλυση της GS μιλά για δύσκολο βραχυπρόθεσμο περιβάλλον λόγο της κατάστασης και των λεπτών ισορροπιών που επικρατούν μεταξύ της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο θεωρεί πως τα πράγματα σταδιακά θα εξομαλυνθούν με αποτέλεσμα ο βαθμός ποιότητας των assets των τραπεζών θα αυξηθεί.


Σε ημερήσιο επίπεδο ο «25άρης» όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο στήριξης που αν διασπαστεί ο επόμενος πτωτικός στόχος είναι οι 212-215 μονάδες, ενώ σε περιπτώσει ανοδικής αντίδρασης η πρώτη «κόντρα» θα προκύψει βάση των διαγραμμάτων στις 230 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.