ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλοι ταμειακές μηχανές για τον ΦΠΑ

09:56 - 02 Απρ 2015 | Οικονομία
Όλοι ταμειακές μηχανές για τον ΦΠΑ
Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καταργήσει "χαριστική" διάταξη με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων από ταμειακή μηχανή χιλιάδες επιχειρήσεις που ανήκουν σε δεκάδες κατηγορίες δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν απαλλαγή από την υποχρέωση ταμειακής μηχανής μετά από απόφαση η οποία ελήφθη μετά την απομάκρυνση του τότε Γενικού Γραμματέα εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Από εδώ και στο εξής, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ταμειακή μηχανή για τις αποδείξεις τους.

Οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που εντάσσονται στην υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων με ταμειακή μηχανή είναι οι εξής:

 


Τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, οι πράκτορες κρατικών λαχείων, ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών καταστημάτων, οι επιχειρήσεις ενοικίασης επιβατικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, έκδοσης κοινοχρήστων λογαριασμών πολυκατοικιών, καθαρισμού και απολύμανσης κατοικιών, επισκευής και συντήρησης ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κατοικιών.
 
  • Ο εκμεταλλευτής κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.
  • Ο εκμεταλλευτής χώρων στάθμευσης.
  • Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ.
  • Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του ΕΟΤ.
  • Ο εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου για τις δικαιούμενες αμοιβές από την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.
  • Οι διατηρούντες κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας.
 

 

Επίσης η απαλλαγή αφορούσε τα επιστημινικά επαγγέλματα :
 
κτηνιάτρου,
φυσικοθεραπευτή,
βιολόγου,
ψυχολόγου,
μαίας,
δικηγόρου,
συμβολαιογράφου,
άμισθου υποθηκοφύλακα,
δικαστικού επιμελητή,
αρχιτέκτονα,
μηχανικού,
τοπογράφου,
χημικού,
γεωπόνου,
γεωλόγου,
δασολόγου
λογιστές
φοροτεχνικούς,
αναλογιστές 
Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 02 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.