ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατονία στο ΧΑ-Σε εορταστική ραστώνη οι ξένοι

11:16 - 02 Απρ 2015 | Οικονομία
Ατονία στο ΧΑ-Σε εορταστική ραστώνη οι ξένοι
Υποτονική είναι η εικόνα στο χρηματιστήριο της Αθήνας ένεκα και της αυξημένης αποχής των ξένων διαχειριστών, ωστόσο διακρίνεται μια υποβόσκουσα δυναμική που μπορεί και κρατά τις τιμές των Blue Chips σε μια σχετική ισορροπία.

Δεδομένης της εορταστικής ραστώνης δεν αναμένονται σημαντικές εξάρσεις, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις των ανθρώπων του χώρου αν και η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ενδέχεται να είναι τέτοιου βαθμού που να επηρεάσει το μομέντουμ.


Όσον αφορά το πώς αποτιμά η χρηματιστηριακή κοινότητα την πορεία των επαφών με τους δανειστές μας, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνονται βήματα προσέγγισης, ενώ πιστεύουν πως αρκετές παράμετροι δεν δημοσιοποιούνται προκειμένου να μην προκαλέσουν αντιδράσεις πολιτικού χαρακτήρα.


Στον αντίποδα η αίσθηση που επικρατεί ως προς το χρονοδιάγραμμα, είναι πως θα καταναλώσουμε αρκετό χρόνο ακόμη στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και όλο τον Απρίλιο, κάτι που θα διατηρήσει τον αυξημένο βαθμό ρίσκου και με άλλα λόγια η μεταβλητότητα δεν πρόκειται να λείψει από την ημερήσια διάταξη.


Με τα παραπάνω συμφωνούν και οι traders των Παραγώγων που εξακολουθούν να εντοπίζουν περιθώρια ανοδικής αντίδρασης που ωστόσο δεν μπορούν να είναι μεγάλου εύρους λόγο της υποχώρησης της συναλλακτικής δραστηριότητας.


Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαϊκές και η Αμερικάνικη αγορά και  θα είναι κλειστές αύριο, ενώ την Δευτέρα είναι αργία για την Ευρώπη αλλά η Wall Street θα λειτουργεί κανονικά.
    

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.