ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαλς: Και το Παρίσι περιμένει ελληνική «λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»

13:00 - 10 Απρ 2015 | Οικονομία
Βαλς: Και το Παρίσι περιμένει ελληνική «λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις»
Ως «ανεπαρκή» κρίνει η Γαλλία την πρόοδο της Αθήνας, ενώ ζητά «μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια. Αυτό σχολίασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, με συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές «να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από το Μάιο.

 

«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται», σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

 

«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

 

«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια «λύση αποδεκτή για όλους», προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί «επιλογή».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 10 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.