ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι και Ευρώπη ψάχνουν για λύση

20:11 - 17 Απρ 2015 | Οικονομία
Ντράγκι και Ευρώπη ψάχνουν για λύση
Τη βούλησή του, εκ μέρους της EKT να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, συζητήθηκε διεξοδικά η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ημέρα προς ημέρα, έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Νωρίτερα ο ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Huffington Post, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, για να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, αλλά εάν οι υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη δεν υποκύψουν, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος.

Bloomberg: Η Ευρώπη ψάχνει τρόπο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι πιστωτές της Ελλάδας ψάχνουν τρόπους και σενάρια προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, καθώς όσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει τη θέληση να δεσμευτεί, τουλάχιστον σε μερικές βασικές μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη θα προσπαθεί η Αθήνα να παραμείνει στο ευρώ,.

Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσαν στο πρακτορείο στελέχη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ενώ μία από τις δύο πηγές υποστήριξε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είναι διατεθειμένη να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, ορισμένοι πιστωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποτρέψουν ένα Grexit.

Όμως, όπως σημείωσαν και οι δύο αξιωματούχοι, η «κόκκινη» γραμμή για τους δανειστές είναι ότι η κυβέρνηση θα εμφανιστεί έτοιμη να δεσμευτεί σε τουλάχιστον σε μερικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.