ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος

11:52 - 20 Απρ 2015 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος
Το σκαιό πρόσωπο των δανειστών δείχνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία με σκληρές εκφράσεις προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αξιώνει να υλοποιήσει όλες τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή της στους Financial Times η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι τελειώνει ο μήνας του μέλιτος με την κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία πρέπει να λάβει μέτρα.

Όπως ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ διεμήνυσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσινγκτον, ότι χρειάζεται να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας ότι η υπομονή με την ελληνική κυβέρνηση εξαντλείται και ότι ο μήνας του μέλιτος για την Αθήνα είναι κοντά στο τέλος του.

«Υπάρχει μία μεγάλη δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να υποστηρίξουμε την ελληνική οικονομία. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι ότι οι πολιτικές απόψεις να δώσουν τη θέση τους σε μέτρα, εργαλεία, μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν πραγματικά να φτάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας και βέβαια την προοπτική, ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη», είπε η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα, επικαλούμενη υψηλόβαθμες πηγές του Ταμείου, σημειώνει «H λαϊκίστικη κυβέρνηση πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί ώστε να σώσει την οικονομία και να αποφύγει την πτώχευση».

Η παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ ακολουθεί δηλώσεις υψηλόβαθμων παραγόντων, όπως του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα θωρακισμένη σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να διαχειριστεί μία ελληνική αποχώρηση από τη νομισματική ένωση, προειδοποιώντας για είσοδο σε «αχαρτογράφητα νερά» σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.