ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS για την επιβίωση του ΚΘΒΕ στο φόντο των αμαρτιών του χτες

22:31 - 20 Απρ 2015 | Οικονομία
SOS για την επιβίωση του ΚΘΒΕ στο φόντο των αμαρτιών του χτες
Κραυγή αγωνίας για το πολύπαθο ΚΘΒΕ εκπέμπουν οι ηθοποιοί του θεάτρου που βλέπουν το κρατικό θέατρο της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται σε δύσκολη θέση υπό το βάρος των αμαρτιών του παρελθόντος.

Η τελευταία γενναία εκταμίευση (κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρω) πριν λίγες εβδομάδες από το την νέα ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού πήγε στη μαύρη τρύπα των χρεών που αντιμετωπίζει το θέατρο.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες τόσο σε μισθούς όσο και σε άλλες υποχρεώσεις. Το ερώτημα πάντως που εγείρεται στο φόντο της έντονης ανησυχίας που εκφράζουν οι ηθοποιοί είναι το τι οδήγησε ένα από τις δύο βασικούς θεατρικούς θεσμούς της χώρας στο αδιέξοδο. Προφανώς και θα πρέπει κάποιοι, που διοίκησαν όλα αυτά τα χρόναι θα πρέπει να λογοδοτήσουν

«Η σημαντική ιστορία και η καθοριστική συνεισφορά του ΚΘΒΕ στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία ολόκληρης της Β. Ελλάδας, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Υπό αμφισβήτηση, τίθεται καθημερινά η επιβίωσή του» αναφέρουν οι ηθοποιοί που συμπληρώνουν:

«Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, τα τελευταία 4 χρόνια, δοκιμάσαμε επανειλημμένα τα όρια της αντοχής μας μένοντας απλήρωτοι και δουλεύοντας με ταπεινωτικές συνθήκες.

Η επιβάρυνση του οργανισμού με:

  •  χρέη που δεν του αναλογούν
  •  επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται
  •  την κρατική επιχορήγηση να έχει περικοπεί κατά 40%
  •  διαμορφώνει μια πραγματικότητα απαξίωσης και ανασφάλειας για το αύριο του οργανισμού. Οι διαβεβαιώσεις της πολιτείας για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, για άλλη μια φορά, έμειναν στα λόγια.


Ξεκινήσαμε τον αγώνα μας με συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας από τις 27/3/15 και κλιμακώνουμε καταλαμβάνοντας συμβολικά την ΕΜΣ την Τετάρτη 22/4/15, ώστε να πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 23/4/15 στις 11:00 στο φουαγιέ της ΕΜΣ για την κοινοποίηση των αιτημάτων μας.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους στον αγώνα μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.