ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Χρεοκοπία δε σημαίνει Grexit- Γκάλοπ σε 29 οικονομολόγους

12:23 - 24 Απρ 2015 | Οικονομία
Bloomberg: Χρεοκοπία δε σημαίνει Grexit- Γκάλοπ σε 29 οικονομολόγους
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg σε 29 οικονομικούς αναλυτές για το ελληνικό ζήτημα, μια ελληνική χρεοκοπία δεν συνεπάγεται απαραίτητως και έξοδο της χώρας από το ευρώ.Πόσο πιθανή θεωρείται η χρεοκοπία και ποιες οι προβλέψεις για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Το σενάριο των κεφαλαιακών περιορισμών.

«Αν και η πιθανότητα χρεοκοπίας και Grexit έχει βεβαίως αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι το ένα αναπόφευκτα οδηγεί στο άλλο. Εάν μπορέσει να διατηρηθεί η ρευστότητα ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει Grexit» αναφέρει στο πρακτορείο η Δανάη Κυριακοπούλου, του Center for Economics and Business Research.

«Είναι λίγο παραπλανητικό να χαρακτηρίζει κανείς σε δυαδικούς όρους τις προοπτικές για την Ελλάδα, ότι δηλαδή είναι συμφωνία ή Grexit. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητας συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες» σημειώνει ο Ebrahim Rahbari, της Citigroup Global Markets

Βάσει των επιμέρους αποτελεσμάτων της έρευνας του Bloomberg, οι πιθανότητες για στάση πληρωμών από την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ανέρχονται στο 40%, ενώ η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 30%. Επίσης, 4 στους 5 αναλυτές εκτιμούν πως η χρεοκοπία δεν θα πυροδοτήσει έξοδο της χώρα από τη νομισματική ένωση.

Οι αναλυτές ωστόσο, εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το εάν η κυβέρνηση θα επιβάλει κεφαλαιακούς περιορισμούς με τη μέση εκτίμηση να διαμορφώνεται στο 50%, ενώ βάσει των απαντήσεων, οι πιθανότητες κυμαίνονται από 20% έως 100%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.