ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξαλλοι με τον Βαρουφάκη οι υπουργοί Oικονομικών στο Eurogroup

13:25 - 24 Απρ 2015 | Οικονομία
Έξαλλοι με τον Βαρουφάκη οι υπουργοί Oικονομικών στο Eurogroup
Επιθετικοί εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη και εμφανώς δυσαρεστημένοι οι ευρωπαίοι υπουργοί στο Eurogroup της Ρίγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης επετέθησαν φραστικά εναντίον του Έλληνα υπουργού τον οποίον χαρακτήρισαν ερασιτέχνη, τζογαδόρο και ανεύθυνο διατυπώνοντας έτσι την κάθετη αντίθεση τους στην διαπραγματευτική του τακτική αλλά και την οργή τους για την αντίδραση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις.

Και όλα αυτά μία μόλις ημέρα μετά την ενθαρρυντική δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε οτι "πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μη ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστό πρίν την υπογραφή της συμφωνίας".

Προφανώς μεταφράζοντας τη δήλωση αυτή σε κόστος για τις χώρες τους (κάτι που δεν κάνει φυσικά ποτέ ο Έλληνας υπουργός) οι ευρωπαίοι υπουργοί αυξάνουν την πίεση τους για να επισπευθεί η συμφωνία.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι έχει υπάρξει σύγκλιση σε ορισμένα σημαντικά σημεία που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις και το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις απόψεις για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά.

Πάντως το κλίμα στο Eurogroup ήταν πολύ άσχημο. Αν και όλοι είχαν δηλώσει νωρίτερα οτι δεν αναμένεται συμφωνία, κανείς δεν ανέμενε τόσο μεγάλη επίθεση σήμερα από τους Ευρωπαίους. Η Αθήνα καλείται πολύ γρήγορα αν όχι άμεσα να αλλάξει στρατηγική και να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις διότι η υπομονή των εταίρων έχει εξαντληθεί, λένε ευρωπαικές πηγές. 

Ιδιαίτερα προσβλητικά ήταν και τα σκίτσα ξένων περιοδικών και εφημερίδων που δημοσιεύθηκαν αυτές τις ημέρες που παρουσιάζουν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη ώς τζογαδόρους που μπλοφάρουν, ενώ είναι γυμνοί και άφραγκοι. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 24 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.