ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bild: Η "μυστική λίστα" μεταρρυθμίσεων του Αλέξη Τσίπρα

15:25 - 27 Απρ 2015 | Οικονομία
Bild: Η "μυστική λίστα" μεταρρυθμίσεων του Αλέξη Τσίπρα
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μια νέα μυστική λίστα με μεταρρυθμίσεις, την οποία προορίζει για τους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει την ολοκληρωτική χρεοκοπία, αποκαλύπτει σε νέο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Bild.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη σχετική λίστα στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Τετάρτη.

Η Bild, στο άρθρο της με τίτλο "Η μυστική λίστα του Τσίπρα" επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες την Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν τα νέα σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η «κρυφή λίστα μεταρρυθμίσεων» ύψους 7,2 δισ. ευρώ έχει συνταχθεί για να λάβει ο Αλέξης Τσίπρας τη δόση του 2ου προγράμματος διάσωσης.

Τα σημεία της νέας λίστας

  1. Αύξηση του κατώτατου μισθού, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχει μειωθεί από τα 751 στα 580 ευρώ το μήνα.
  2. Νέος φόρος πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά. Ο φόρος αυτός θα πρέπει να αντικαταστήσει την αύξηση του ΦΠΑ και θα καταβάλλεται από όλους τους Έλληνες.
  3. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Ο Α. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι τα συνολικά έσοδα θα διατεθούν σε όλον τον ελληνικό λαό, λέει το δημοσίευμα.
  4. Οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν. Μέχρι τώρα είχαν μειωθεί έως και 56% μόνο οι κανονικές συντάξεις.
  5. Θα πρέπει να σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 27 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.