ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταθέσεις σε Ελβετία: Πληρώστε και σώστε

15:42 - 28 Απρ 2015 | Οικονομία
Καταθέσεις σε Ελβετία: Πληρώστε και σώστε
Επιβολή φόρου 15% με 20% σχεδιάζει η ελληνική Κυβέρνηση για τις καταθέσεις στην Ελβετία, που δεν έχουν δηλωθεί αλλά με πρωτοβουλία του καταθέτη γνωστοποιηθούν στη φορολογική διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του υπουργού Επικρατείας για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη με τον υφυπουργό διεθνών οικονομικών σχέσεων της Ελβετίας Ζαν ντε Βατλβίλ, προκύπτει ότι όποιος δηλώσει οικειοθελώς τις καταθέσεις που έχει στην Ελβετία θα φορολογηθεί με το παραπάνω ποσό. Επιπλέον θα πάρει βεβαιώσεις από την ελληνική Κυβέρνηση, θα την προσκομίσει στην τράπεζά του και θα κλείσει την υπόθεσή του.

Αν δεν το κάνει ο καταθέτης αντιμετωπίζει πρόστιμα και ποινές, ενώ μετά την συμφωνία, αν δεν προσέλθουν να το κάνουν τότε η ελβετική Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τις τράπεζες της να κλείσουν τους λογαριασμούς αυτούς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης το νομοσχέδιο θα έλθει έως τις αρχές καλοκαιριού για να έχει ψηφιστεί και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πολιτικής συνεννόησης με την ελβετική Κυβέρνηση.

Ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζακ Ντε Βαντβίλ ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει να νομοθετήσει για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων του εξωτερικού με βάση τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε και σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους μας Ελβετούς.Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την εφαρμογή του θα υπογραφεί πολιτική διακήρυξη ανάμεσα στις δύο χώρες».


Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από το 2017 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε – Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη- Νικουλούδη – Ντε Βαντβίλ, ο υπουργός Επικρατείας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι ξέρουν ότι χωρούν χρήματα στο Δημόσιο είτε στην Ελλάδα , είτε στην Ελβετία: «έχετε συμφέρον να προσαρμοστείτε στο πρόγραμμα διότι στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να αποφύγετε τη φορολόγηση».

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 28 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.