ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά χρειάζεται δουλειά

15:11 - 04 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Κομισιόν: Εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά χρειάζεται δουλειά
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων το Σαββατοκύριακο ήταν επικοδομητικές, αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά, ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά με τις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς.

«Το Brussels Group συνεδρίασε όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται οι επαφές. Οι διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητικές αλλά χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Η επόμενη ευκαιρία για να ενημερωθούν οι υπουργοί οικονομικών θα είναι το Eurogroup της 11ης Μαϊου», είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Άγνοια για τα περί διαπραγμάτευσης νέου πακέτου

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, δήλωσε σήμερα άγνοια για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας.

Μάλιστα, η κα Φον Τισενχάουζεν αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα στα οποία επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απομένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα σημειώνοντας ότι «έχουμε συζητήσει εκτενώς όλα τα βήματα που ειναι απαραίτητα για να φθάσουμε σε ολοκλήρωση του προγράμματος και εκταμίευση των πόρων που απομένουν».

«Η κάθε εκταμίευση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, διότι ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ΕΜΣ πρέπει να λάβει την σχετική εξουσιοδότηση. 'Άρα πριν από μια εκταμίευση πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή», τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείσα αν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ακόμη και για ενδεχόμενη μερική εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 04 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.