ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

B.G.: Καλό κλίμα αλλά οι διαφορές στο δημοσιονομικό παραμένουν

22:18 - 04 Μαϊ 2015 | Οικονομία
B.G.: Καλό κλίμα αλλά οι διαφορές στο δημοσιονομικό παραμένουν
Μπορεί το κλίμα στο Brussels Group να είναι καλό σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες ωστόσο οι διαφορές παραμένουν σε πολλά σημεία. Ειδικά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό που επηρεάζει και το συνολικό μακροοικονομικό σενάριο οι προσεγγίσεις των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ απέχουν από την Ελληνική αντίστοιχη.

Παράλληλα και στα δημοσιονομικά οι εταίροι ζητούν μέτρα 2,5 δισεκ. ευρώ την ώρα που η Ελληνική πλευρά κινείται σε κατεύθυνση που δίνει δημοσιονομικό αποτέλεσμα κατά 1 με 1,5 δισεκ λιγότερα.

Δεν είναι τυχαία η δημοσίευση των FT που κάνει λόγο για προειδοποίηση που έκανε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπ. Οικονομικών στη Ρίγα, στους υπουργούς ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, για ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι δύο αξιωματούχους που έλαβαν μέρος στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ρίγα το ΔΝΤ δια στόματος Π. Τόμσεν θεωρούν ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα και την υστέρηση της οικονομίας η Αθήνα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ την φετινή χρονιά. Με βάση τους υφιστάμενους στόχους, η Αθήνα υποτίθεται πως θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές έλλειμμα 3% του ΑΕΠ για το 2015.

Το δημοσίευμα καταδεικνύει τη μεγάλη διαφορά με τους θεσμούς στο μακροοικονομικό σενάριο που βρίσκεται καις την καρδιά της εξελισσόμενης συζήτησης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 04 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.