ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Διαφορετικό ζώο η Ένωση, χωρίς την Ελλάδα

14:45 - 22 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Διαφορετικό ζώο η Ένωση, χωρίς την Ελλάδα
«Το πραγματικό πρόβλημα αφορά την μεσοπρόθεσμη περίοδο. Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το Ευρώ, αν συνέβαινε ένα Grexit, η νομισματική ένωση θα μετατρεπόταν σε κάτι το εντελώς διαφορετικό, σε ένα διαφορετικό ζώο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα La Repubblica.

«Το Ευρώ θα γινόταν ένα σύνολο από το οποίο κανείς θα μπορούσε να βγει, δεν θα ήταν πια μια μη αντιστρέψιμη πορεία», υπογράμμισε προειδοποιητικά ο Ιταλός υπουργός.

Αναφορικά με την ελληνική κρίση ο Πάντοαν ήταν αναπάντεχα φιλικός.

«Θεωρώ ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους έχει δραματοποιηθεί υπερβολικά, με υστερόβουλο τρόπο από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, που στο θέμα αυτό έχει μια διαφορετική άποψη από εκείνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το χρέος δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα, με μια λογική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά σε τάξη είναι βιώσιμο. Τα χρονικά περιθώρια για μια συμφωνία είναι πάντως εκ των πραγμάτων περιορισμένα, θεωρώ πως ήρθε η στιγμή η ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αξιόπιστες προτάσεις και συγκεκριμένες κινήσεις σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, την αγορά της εργασίας και το φορολογικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Και σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε: «δεν θέλω να εκφραστώ, αλλά διαπιστώνω από τις δημοσκοπήσεις ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Αθήνας στην Ευρωζώνη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.