ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν συζητείται σενάριο διπλού νομίσματος

17:15 - 22 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν συζητείται σενάριο διπλού νομίσματος
Τα περί διπλού νομίσματος διαψεύδει μέσω twitter το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg που αποδίδει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι πιθανότητες για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

«Η αναφορά είναι ανακριβής. Αυτού του τύπου το σενάριο δεν είναι συζητείται», αναφέρει το σχετικό tweet.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, όπου χρησιμοποιείται το ευρώ, χωρίς η χώρα να είναι μέλος της ευρωζώνης.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι κάποιοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται από τον Φεβρουάριο. Ενώ η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αναφέρει ότι ο στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ο Σόιμπλε δεν έχει αποκλείσει μια ελληνική έξοδο από το νόμισμα των 19 χωρών.

Οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι εισάγοντας ένα παράλληλο νόμισμα, όπως τα IOUs, θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός σεναρίου που θα εξελίσσεται και το αδιέξοδο σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας παραμείνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.