ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Χρειάζεται ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Ελλάδα

17:45 - 22 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Χρειάζεται ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Ελλάδα
Θέση για την διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδα και δανειστών πήρε η  επικεφαλής του ΔΝΤ,  Κριστίν Λαγκάρντ,  διαψεύδοντας εμμέσως πληροφορίες θέλουν τις Βρυξέλλες να εξετάζουν σενάρια αποχώρησης του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

Απαντώντας ουσιαστικά και στις αναφορές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, που ζήτησε επιτακτικά την παραμονή του Ταμείου στους θεσμούς, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η κ. Λαγκάρντ, επεσήμανε ότι «τα εμπλεκόμενα μέρη εργάζονται, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο γρήγορα είναι δυνατόν».

«Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα και δεν θα πρέπει να υπάρξει επίσπευση, τόνισε και σημείωσε ότι για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, και να μην γίνει πρόχειρη και βρώμικη δουλειά.

Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει στον Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ευρωζώνη φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και μάλιστα να διοργανώνεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.