ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian-FT με πρωτοσέλιδο την απειλή για μη καταβολή δόσης

10:29 - 25 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Guardian-FT με πρωτοσέλιδο την απειλή για μη καταβολή δόσης
«Οι Ελληνες απειλούν να μην πληρώσουν την επόμενη δόση του ΔΝΤ» τιτλοφορούν το πρώτο θέμα τους οι Financial Times, με την εφημερίδα Guardian να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της»- ορμώμενες αμφότερες από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση, που μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ».

Οι FT σημειώνουν ότι η προειδοποίηση του Βούτση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάλογη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, λαμβάνοντας υπόψιν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από Έλληνες αξιωματούχους, έχουν αρχίσει να αγνοούν αυτές τις «απειλές», πιστεύοντας ότι Αθήνα κάνει χρήση τους ως διαπραγματευτική τακτική.

Ακόμη, επισημαίνεται πως άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι είναι κατηφής και «πρόθυμος να αναγνωρίσει το σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 25 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.