ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Εμπιστεύομαι Τσίπρα, όχι ΣΥΡΙΖΑ- Δε βοηθάει ο Βαρουφάκης

11:00 - 27 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Γιούνκερ: Εμπιστεύομαι Τσίπρα, όχι ΣΥΡΙΖΑ- Δε βοηθάει ο Βαρουφάκης
Κριτική στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη άσκησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων MNI, δίνοντας "ψήφο εμπιστοσύνης" στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κι εκφράζοντας γενικά την αίσθηση ότι μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί.

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Γιούνκερ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει η αυξανόμενη πεποίθηση πως μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί. «Η εντύπωσή μου μετά τις συνομιλίες μου με αρκετούς συναδέλφους είναι ότι αυξάνεται η αίσθηση πως μια χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί. Από την άλλη, όλοι αυτοί με τους οποίους μίλησα επέμειναν ότι στη συμμετοχή (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι εμπιστεύεται τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Τον βρίσκω πολύ συμπαθητικό, πολύ εποικοδομητικό και έχω μια πολύ φιλική σχέση μαζί του», σχολίασε ο Γιούνκερ, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμά ότι στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μείγμα διαφορετικών τάσεων.

Αναφορικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γιούνκερ σχολίασε ότι «δεν βοηθά τη διαδικασία. Ο Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που είναι αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα. Δεν δίνει την εντύπωση ότι το κατανοεί».

Μιλώντας στο MNI ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε επίσης τις απόψεις του σχετικά με τις υποχωρήσεις που θα πρέπει να κάνουν τόσο η Ελλάδα όσο και οι πιστωτές της προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο το ΔΝΤ να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.