ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Δεν γίνεται συμφωνία με αποσπασματικά μέτρα

18:04 - 28 Μαϊ 2015 | Οικονομία
ΔΝΤ: Δεν γίνεται συμφωνία με αποσπασματικά μέτρα
Την ανάγκη για μια περιεκτική συμφωνία και όχι κάποια αποσπασματικά μέτρα επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Mπίλ Μάρεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο πρόγραμμα και ότι το ΔΝΤ εστιάζει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρεϊ, οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά. «Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε συμφωνία το γρηγορότερο δυνατό», σχολίασε.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι ευέλικτο και ανοιχτό σε εναλλακτικές προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αλλά παραμένει σταθερό στο ότι πρέπει να επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μην ξαναβρεθεί η χώρα στο ίδιο σημείο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για να πληρωθούν μαζί οι δόσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η χώρα έχει το δικαίωμα αυτό, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη χώρα που το έκανε αυτό ήταν η Ζάμπια.

Όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το ότι η Ελλάδα έχει απειλήσει να μην πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν έχει απειλήσει ότι δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ. Ο κ. Βαρουφάκης έχει δημοσίως δηλώσει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπτωση ενός Grexit, το κόστος για την Ελλάδα θα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.