ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Το ευρώ δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα

09:22 - 29 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Σόιμπλε: Το ευρώ δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα
Με άρθρο στο Focus, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται στη δυναμική που αναπτύσσει η Ευρωζώνη, σε αντιδιαστολή με την κρίση στην Ελλάδα.

«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα, εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σπεύδοντας να χαιρετίσει το γεγονός ότι η Ευρώπη, έχει οργανώσει πλέον μια ασφαλή «υγειονομική ζώνη». 

«Κάποτε η Ελλάδα έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον. Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα, και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες» παρατηρεί χαρακτηριστικά.
Εις επίρρωσιν των λόγων του, ο κ. Σόιμπλε, επικαλείται τα προσφιλή του παραδείγματα, λέγοντας ότι αυτό δείχνουν οι επιτυχημένες ιστορίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων τους, «αλλά και με τις δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.