ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

El Mundo: Η Μέρκελ "κλειδώνει" τη συμφωνία

16:08 - 29 Μαϊ 2015 | Οικονομία
El Mundo: Η Μέρκελ "κλειδώνει" τη συμφωνία
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε αιφνίδια παρέμβαση ώστε να υπάρξει άμεσα πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώτερη διπλωματική πηγή, τονίζει ότι με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα επέλθει συμφωνία για να μπορέσει να πληρώσει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.

Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά πως «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη πάρει εντολές από τους ανώτερούς τους για να κλείσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες». Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπουργοί Οικονομικών έχουν πάρει και συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών κυρίως ανάμεσα σε ηγέτες και αξιωματούχους που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα μήνες διαπραγματεύσεων και αντιλαμβανόμενη ότι η Αθήνα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις είπε «Αρκετά» και ανέλαβε πρωτοβουλία.

«Θα είναι μια πολιτική συμφωνία, η απόφαση ήδη ληφθεί» αναφέρει η διπλωματική πηγή η οποία προσθέτει ότι οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Θα κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα και στη συνέχεια θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.