ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Επαρκούν τα καύσιμα" διαβεβαιώνουν ΕΛΠΕ & ΟΒΕ

14:06 - 29 Ιουν 2015 | Οικονομία
"Επαρκούν τα καύσιμα" διαβεβαιώνουν ΕΛΠΕ & ΟΒΕ
Καθησυχαστικές αναφορικά με την επάρκεια των καυσίμων εμφανίζονται τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις προκειμένου να καθησυχάσουν το καταναλωτικό κοινό, που τις τελευταίες μέρες σπεύδει σωρηδόν στα πρατήρια καυσίμων.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των τραπεζών και την έκτακτη κατάσταση που διανύουμε η ΟΒΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό:

  1. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης επάρκεια καυσίμων στα διυλιστήρια και ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων έχει ξεκινήσει . Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται.
  2. Λόγω κλεισίματος των τραπεζών, πολλά πρατήρια αδυνατούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Η ΟΒΕ ζήτησε την παρέμβαση της Γ.Γ. Εμπορίου, ώστε  να λυθεί το πρόβλημα από την Κυβέρνηση με τις τράπεζες και για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.
  3. Η ΟΒΕ καταδικάζει τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας και συστήνουμε στους καταναλωτές σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνουν υπερβολικές τιμές σε σχέση με τις μέσες τιμές άλλων πρατηρίων, πρέπει να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά στη Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή στο τηλ. 1520. Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν υπερβολικά φθηνές τιμές, για τις οποίες υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι κάτω του κόστους, πρέπει είναι προσεκτικοί να ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος έλεγχος της αγοράς γίνεται από το καταναλωτή.
  4. Η ΟΒΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό σε περίπτωση μεταβολής των καταστάσεων. 

Νωρίτερα, σε αντίστοιχη ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε:

  1. Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας πλήρως τις ανάγκες τις αγοράς.
  2. Τα ΕΛΠΕ διατηρούν αποθέματα καυσίμων για πολλούς μήνες.
  3. Είναι εξασφαλισμένη και η περαιτέρω προμήθεια των διυλιστηρίων μας με «αργό πετρέλαιο»
  4. Τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΒΡ λειτουργούν κανονικά με απόλυτα εξασφαλισμένη την τροφοδοσία τους.
  5. Οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κλπ).

Οτιδήποτε άλλο, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

 

,

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.