ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγαρο Μαξίμου: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς

17:29 - 29 Ιουν 2015 | Οικονομία
Μέγαρο Μαξίμου: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς
Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς παρέχουν κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στις ουρές στα βενζινάδικα και τα σούπερ μάρκετ που συναντώνται τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την επιβολή capital controls.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, το Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

Όσον αφορά στην προμήθεια φαρμάκων, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Υγείας, Πάνου Κουρουμπλή, με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου, υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια.

Παράλληλα, σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Επίσης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, έπειτα από επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και τις εμπορικές συναλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.