ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα η πρώτη αναπτυγμένη χώρα με ληξιπρόθεσμα στο ΔΝΤ

11:19 - 30 Ιουν 2015 | Οικονομία
Η Ελλάδα η πρώτη αναπτυγμένη χώρα με ληξιπρόθεσμα στο ΔΝΤ
Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει σήμερα Τρίτη τις ομαδοποιημένες οφειλές της, ύψους 1,56 δισ. ευρώ, προς το ΔΝΤ, θα καταστεί η πρώτη αναπτυγμένη χώρα με «ληξιπρόθεσμη οφειλή» (overdue financial obligation) στην ιστορία του Ταμείου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα καταστεί η πρώτη αναπτυγμένη χώρα ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του ΔΝΤ και η δεύτερη χώρα ευρύτερα τα τελευταία 14 χρόνια μετά την Ζιμπάμπουε.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η χώρα μας δεν εξοφλήσει σήμερα τις οφειλές της στο Ταμείο, αύριο 1η Ιουλίου η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τη μη πληρωμή της δόσης, επιταχύνοντας έτσι τις διαδικασίες που της δίνουν τη δυνατότητα να περιμένει ακόμη και ένα μήνα προκειμένου να το πράξει αυτό.

Η μη εξόφληση των δόσεων σήμερα από την Ελλάδα θεωρείται βέβαιη, έπειτα άλλωστε από τη θετική απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση των Financial times αν αληθεύει ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει. Την ίδια δήλωση έκανε ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στο CNN.

Παράλληλα, ο Β. Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο ARD είπε πως η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει το Ταμείο, κάτι άλλωστε που υπαινίχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.