ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΕΕ: Kαταβολή σήμερα της μισής σύνταξης

14:15 - 30 Ιουν 2015 | Οικονομία
ΟΑΕΕ: Kαταβολή σήμερα της μισής σύνταξης
Η μισή σύνταξη του ΟΑΕΕ θα καταβληθεί τελικά σήμερα στους χιλιάδες συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς τελικά δεν βρέθηκε το σύνολο της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης, για να πληρωθούν ολόκληρες οι συντάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες λείπουν περίπου 120 εκατ. ευρώ. Η έλλειψη ρευστότητας που «στραγγαλίζει» το ελληνικό δημόσιο το τελευταίο διάστημα καθώς και η τραπεζική αργία που επιβλήθηκε από τη Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα αφενός το ελληνικό δημόσιο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αφετέρου να μην εισπραχθούν ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες συνήθως καταβάλλονται τις δυο τελευταίες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα.
Μπροστά στο δραματικό ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι συντάξεις, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΕ επέλεξαν να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς η μισή σύνταξη.
Με καθυστέρησεις λόγω προβλήματων καταβάλλονται οι συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ.

Κανονικά αύριο οι συντάξεις του ΟΓΑ

Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2015 θα καταβληθεί σε 681.087 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 305.561.286,40 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 30 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.