ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδούβελης: Λύση στο αδιέξοδο με «ναι»

11:29 - 02 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Χαρδούβελης: Λύση στο αδιέξοδο με «ναι»
Την ελπίδα ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το «ΝΑΙ» εκφράζει συντάκτης του περιβόητου e-mail που εστάλη προς τους δανειστές με 1 δισ. μέτρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην κάμερα του Bloomberg τόνισε ότι η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή είναι σε μια δύσκολη πολιτική κατάσταση, αλλά αυτό θα λυθεί την Κυριακή στην περίπτωση που ο κόσμος ψηφίσει ότι θέλει να ξαναμπεί σε πρόγραμμα. Όπως είπε, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, όμως, αν πάμε σε πρόγραμμα το θέμα της ρευστότητας θα λυθεί.
Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «κίβδηλο» το δημοψήφισμα, ενώ, όπως είπε, θα γίνει υφαρπαγή της ψήφου του λαού, καθώς θέτει την επιλογή «ναι» ως αποδοχή της πρότασης των δανειστών, μιας πρότασης που, όπως είπε, δεν υφίσταται πλέον. Εξάλλου, πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, η ελληνική πρόταση δεν απείχε πολύ από αυτή των δανειστών. «Η διαφορά ήταν γύρω στα 500 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.
Για το γνωστό e-mail που φέρει την υπογραφή του, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι περιείχε μέτρα που δεν υπερέβαιναν το 1 δισ. ευρώ, ενώ παρέθεσε τη φράση του τότε Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα είχε μπει σε πρόγραμμα.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί, γιατί όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης η νέα κυβέρνηση έφερε την οικονομία σε νέα ύφεση και ήταν σαν να αγνοούσε ότι η Ελλάδα χρειαζόταν τα 7,2 δισ. με τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.