ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικές δηλώσεις: Εξετάζεται μεγάλη παράταση

13:02 - 02 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Φορολογικές δηλώσεις: Εξετάζεται μεγάλη παράταση
Πιεστική είναι πλέον η ανάγκη για μεγάλη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, εξαιτίας των capital controls που έχουν επιβληθεί στο τραπεζικό σύστημα και τις τεράστιες επιπτώσεις που έχουν κατ’ επέκταση προκληθεί στην αγορά και την οικονομία.

Ήδη όπως επισημαίνουν οι λογιστές έχει επιβραδυνθεί δραματικά ο ρυθμός υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ καθίζηση παρατηρείται από τη Δευτέρα και στο ρυθμό υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έχει ζητήσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή για δυο μήνες αφού η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουλίου.
Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι η παράταση δεν είναι απλώς επιθυμητή αλλά άκρως αναγκαία καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων "σέρνεται" με αποτέλεσμα να χάνουν πολλές εργατοώρες. Επίσης, ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ζητούν παράταση είναι ότι λόγω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από τα capital controls οι φορολογούμενοι δεν είναι πρόθυμοι να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση και να "χρεωθούν" με το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει με το εκκαθαριστικό.
Μάλιστα επειδή εκδηλώθηκε μεγάλη μείωση του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, στην ρύθμιση των 100 δόσεων η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναγκάστηκε να εκδώσει χθες ανακοίνωση με την οποία υπενθύμιζε στους οφειλέτες του δημοσίου ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση πέραν αυτής που δόθηκε πρόσφατα και μετέφερε τη σχετική προθεσμία στις 15 Ιουλίου. Και αυτό διότι, όπως δήλωσε η N. Βαλαβάνη, η πρόταση των δανειστών προβλέπει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στη ρύθμιση αφού αυτή θα λήξει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.