ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ:Καμία θέση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη αν ψηφίσει «Όχι»

13:37 - 02 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ:Καμία θέση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη αν ψηφίσει «Όχι»
«Δεν υπάρχει καμία θέση για την Ελλάδα στην ευρωζώνη αν ψηφίσει "όχι". Αν ψηφίσει "ναι" αμέσως στο τραπέζι μπαίνουν σίγουρα καλύτερες προοπτικές για διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σε ειδική του αναφορά στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα έχει να κάνει με το αν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να δεχτούν την επώδυνη λιτότητα, ενώ επεσήμανε ότι ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, αλλά θα βάλει σε δύσκολη θέση τόσο τη χώρα, όσο και την ίδια την Ευρώπη.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε επίσης ότι «τα μέλη της ευρωζώνης, αν εξαιρέσεις το ζήτημα - πρόβλημα με την Ελλάδα, είναι ενωμένα μεταξύ τους».

Οι δομικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι δύσκολο να «γεφυρωθούν», πρόσθεσε, ενώ κατέστησε σαφές ότι η εμπιστοσύνη των πιστωτών στην ελληνική κυβέρνηση έχει χαθεί.

Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα», ενώ πρόσθεσε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα

«Επί του παρόντος δεν προβλέπεται επιπλέον ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ», καταλήγει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.