ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Με το "Όχι", τείνουμε χείρα συνεργασίας στους εταίρους

22:43 - 05 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Με το "Όχι", τείνουμε χείρα συνεργασίας στους εταίρους
"Από αύριο, με το «όχι» που μας προίκισε ο ελληνικός λαός, θα τείνουμε χείρα βοηθείας, χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους. Θα τους καλέσουμε έναν-έναν να βρούμε κοινό τόπο" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο νωρίτερα, από το Υπουργείο Οικονομικών, έκανε λόγο για ένα αποτέλεσμα "γιορτή", σημειώνοντας πως "την 25η Ιανουαρίου ο λαός είπε «όχι» σε πέντε χρόνια προσποίησης" και πως "πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για να ακουστεί αυτό το επιχείρημα, όχι σε νέα δάνεια, πριν αναδιαρθρωθούν τα παλιά, όχι σε νέες περικοπές, ναι σε μεταρρυθμίσεις".

"Οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε συζήτηση" σχολίασε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας πως "από την πρώτη στιγμή (σ.σ. οι δανειστές) σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες για να μας επιβάλλουν τις θέσεις τους. Αυτός ήταν ο στόχος του τελεσίγραφου, το οποίο σήμερα ο ελληνικός λαός επέστρεψε στους δανειστές".

"Από αύριο, με το «όχι» που μας προίκισε ο ελληνικός λαός, θα τείνουμε χείρα βοηθείας, χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους. Θα τους καλέσουμε έναν-έναν να βρούμε κοινό τόπο. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά το ΔΝΤ που προς τιμήν του εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι απαιτείται αναδιάρθρωση χρέους. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που τήρησε στάση αναμονής την προηγούμενη εβδομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Κομισιόν που όπως όλοι, θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής" κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:55 - 05 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.