ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει Βαρουφάκης την Telegraph για παράλληλο νόμισμα

00:19 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Διαψεύδει Βαρουφάκης την Telegraph για παράλληλο νόμισμα
Διαψεύδει ο Βαρουφάκης το δημοσίευμα της Telegraph στο οποίο φέρεται να δήλωσε ότι προετοιμάζεται η χώρα για παράλληλο νόμισμα.  «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Telegraph.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα δήλωσαν στην Telegraph ότι επεξεργάζονται δραστικά μέτρα για να τονώσουν τη ρευστότητα και το τραπεζικό σύστημα, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει ανάσα στη χώρα. «Αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα.

Τσακαλώτος: «Δεν συζητάμε παράλληλο νόμισμα»

«Δεν συζητάμε ένα παράλληλο νόμισμα». Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, νωρίτερα, ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι θέλουν μας...πετάξουν έξω. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τους εταίρους το συντομότερο».

Παράλληλα, ο Π. Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:55 - 06 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.