ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δευτέρα τηλεδιάσκεψη, Τρίτη Σύνοδος Κορυφής (;) και στο βάθος Eurogroup

00:37 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δευτέρα τηλεδιάσκεψη, Τρίτη Σύνοδος Κορυφής (;) και στο βάθος Eurogroup
Τηλεδιάσκεψη θα έχουν το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κύριος Γιούνκερ έχει σκοπό να απευθυνθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανουσά Ολάντ ζήτησαν  από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη, προκειμένου να εξεταστεί κατεπειγόντως το ελληνικό ζήτημα.

Σημειώνεται, πως τη Δευτέρα, θα προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση των Μέρκελ και Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τη συνάντηση, επισημαίνεται ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Σημειωτέον πως ο γαλλογερμανικός άξονας, παράλληλα, σε άλλη κοινή δήλωσή του αναφέρει ότι θα γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων πολιτών.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της Ελλάδας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, διαψεύδοντας τα σενάρια που έκαναν λόγο για σύγκληση έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.