ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα 2015-Στουμπ: «Η μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας»

11:35 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δημοψήφισμα 2015-Στουμπ: «Η μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας»
«Θα απαιτηθούν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις καθώς το μέλλον της Ελλάδας θα είναι πολύ δύσκολο» διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, εξηγώντας, πως ασχέτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια, η προσαρμογή της οικονομίας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

«Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στη συνέχεια η ενοποίηση της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις»

Ο Φιλανδός υπουργός οικονομικών τοποθετείται και σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις αναφέροντας: «όταν η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα που θα σταθεροποιήσουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας και όταν θα εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους». Υπογραμμίζει παράλληλα το γεγονός ότι «τα εργαλεία και οι κανόνες για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν τα ίδια».

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι «είναι στο χέρι της Ελληνικής κυβέρνησης να μεταφράσει στην πράξη το τι σημαίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλαδα έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Τέλος καταλήγει στο ότι η Ελλάδα έχει την τύχη στα χέρια της σε ότι αφορά το βραχυπρόθεσμο μέλλον της και τις δυσκολίες που υπάρχουν δηλώνοντας ότι: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 06 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.