ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ Ισπανίας:Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει τρίτο σχέδιο διάσωσης

16:50 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ Ισπανίας:Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει τρίτο σχέδιο διάσωσης
Υπέρ των διαπραγματεύσεων για ένα "τρίτο σχέδιο διάσωσης" προς την Ελλάδα, τάσσεται η Ισπανία. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, δηλώνει πως ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι πιθανό.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός, μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα έχει απολύτως το δικαίωμα να ζητήσει ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης». Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι: «Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες (και) από την πλευρά των αγορών».

Συγκεκριμένα ειπώθηκε από τον Λουίς ντε Γκίντος: «H Μαδρίτη δεν εξετάζει απολύτως κανένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Επιπρόσθετα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει τυχόν λάθη από πλευράς των θεσμών, σε ό, τι αφορά την διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Παρόλα αυτα, επισημαίνει και την ανάγκη να γίνουν ταχείες μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγει λέγοντας ότι: «Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της τρόικας, αλλά το να κάνει μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι αναπόφευκτο, επειδή υπάρχουν χώρες που το έχουν κάνει και που τώρα εξέρχονται από την κρίση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.