ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BP: Καταβαράθρωση των κερδών, μείωση ύψους 64%

12:01 - 28 Ιουλ 2015 | Οικονομία
BP: Καταβαράθρωση των κερδών, μείωση ύψους 64%
Ιδιαίτερα σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν τα κέρδη της BP Plc κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη τα κέρδη μειώθηκαν κατά 64%, ποσοστό που μεταφράζεται σε μείωση 2,3 δισ. 

Παράλληλα καθίζηση ποσοστού 5,8% σημείωσε και η μετοχή της BP. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια, μετά τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την BP το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, η μετοχή παρουσιάζει μια συνεχή καταβαράθρωση.   

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley, προσπαθεί να στηρίξει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής πετρελαίου κατά τη μακρά αυτή περίοδο των χαμηλών τιμών, μέσω της περικοπής δαπανών, της επαναξιολόγησης των πρότζεκτς και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Τέλος, υποχώρηση ύψους 50% παρουσιάζει και η τιμή του αργού πετρελαίου κατά το περασμένο έτος, γεγονός που ανάγκασε τις εταιρίες να μειώσουν τις επενδύσεις τους. Μολοντούτο, επειδή οι τιμές των πρώτων υλών έχουν χαμηλώσει σημαντικά, δίνεται η ευκαιρία στα διυλιστήρια μειώσουν το κόστος τους σε ό,τι αφορά την αγορά πρώτων υλών.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.