ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Από εβδομάδα η επαναλειτουργία

18:40 - 29 Ιουλ 2015 | Οικονομία
ΧΑ: Από εβδομάδα η επαναλειτουργία
Κλειστό θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, το Χρηματιστήριο και αυτή την εβδομάδα καθώς εκπρόσωποι του ΧΑ τονίζουν ότι είναι οριστική η απόφαση να μην ανοίξει αύριο ενώ δύσκολα θα ανοίξει ακόμη και την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το άνοιγμα του ΧΑ δεν είναι εφικτό λόγω τεχνικών προβλημάτων στις τράπεζες, όσον αφορά στην υποστήριξη των κεφαλαιακών περιορισμών που επιβάλλονται για τους Έλληνες επενδυτές. 

Από το πρωί πραγματοποιείται μπαράζ διαβουλεύσεων όλων των εμπλεκομένων θεσμικών παραγόντων για το άνοιγμα του ΧΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της αγοράς, μετά από έναν μήνα συναλλακτικής απραξίας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των IT managers των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες διαμηνύουν ότι θα χρειαστούν 10 μέρες για να προσαρμοστούν τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών στην λειτουργία υπό capital controls για τους Έλληνες επενδυτές. 

Εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σύσκεψη του επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο και τραπεζίτες, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για το άνοιγμα της αγοράς το συντομότερο δυνατόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:19 - 30 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.