ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Δε συμμετέχουμε σε πρόγραμμα χωρίς ελάφρυνση- Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

19:44 - 30 Ιουλ 2015 | Οικονομία
ΔΝΤ: Δε συμμετέχουμε σε πρόγραμμα χωρίς ελάφρυνση- Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ
Στη διευκρίνιση πως δεν σκοπεύει να έλθει σε συμφωνία με την Ελλάδα για νέο πρόγραμμα προτού υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους ευρωπαίους εταίρους που διασφαλίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, πέρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης αξιωματούχος του Ταμείου "Το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει μόνο ένα πρόγραμμα που είναι διεξοδικό", προσθέτοντας πως "θα χρειαστεί χρόνος" προτού η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι συμφωνήσουν στο απαραίτητο πλαίσιο για νέο πρόγραμμα.

Τόνισε δε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ενεργά στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες, συμπληρώνοντας βέβαια πως το συμβούλιο του Ταμείου δέχτηκε την Τετάρτη την έναρξη των συζητήσεων για ένα νέο πρόγραμμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών «το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις», πληροφορία που πρακτικά διεψεύδει τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους.

Πηγές του υπουργείου σημείωναν πως η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή. Δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:59 - 30 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.