ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Στους G20 θα ζητήσουμε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

10:40 - 02 Σεπ 2015 | Οικονομία
Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Στους G20 θα ζητήσουμε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Στη συνεδρίαση των G20 στην Άγκυρα το Σαββατοκύριακο θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα, ενώ θα δοθεί έμφαση στο ότι η χωρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο Bloomberg.

Μάλιστα, μιλώντας σε conference call με δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι θα υποστηριχθεί ότι το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το marketnews.com, ενώ στην Ευρώπη η ύφεση έχει τελειώσει, «χρειάζονται ακόμη να γίνουν περισσότερα σε σχέση με τις εγχώριες πολιτικές για να αυξηθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης».

Αυτό περιλαμβάνει «ισχυρότερες δράσεις που χρησιμοποιούν ισορροπημένο σύνολο μέσων για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης στη ζήτηση, μέρος των επενδύσεων που παραμένει ασθενές».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα της Κίνας, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η χώρα αντιμετωπίζει την δύσκολη πρόκληση της επιβράδυνσης τόσο της βραχυπρόθεσμης όσο και της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, καθώς λαμβάνει χώρα η μετάβαση προς μια οικονομία που βασίζεται στην εσωτερική κατανάλωση.

Ο αξιωματούχος τονίζει ότι η Κίνα πρέπει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις αναφορικά με την πολιτική της στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς μετακινείται προς μια οικονομία προσανατολισμένη στην αγορά.

Ο ίδιος επισημαίνει στο Bloomberg ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές παγκοσμίως, σηματοδοτεί ότι χρειαζόμαστε περισσότερη παγκόσμια ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.