ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ και Λιου: Αισιοδοξία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

19:18 - 03 Σεπ 2015 | Οικονομία
ΔΝΤ και Λιου: Αισιοδοξία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Θετικά είναι τα σημάδια από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για μια πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους, με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, να τάσσεται υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού, να δηλώνει «αισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρεϊ δεν βλέπει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν θα πετύχει τελικά κάποια ελάφρυνση του χρέους της, προσθέτοντας με έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Επεσήμανε δε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αναμένει για τα περαιτέρω τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC «ότι αισθάνεται αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος, η οποία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για τη βιωσιμότητά του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.