ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήλωση-”Βόμβα” Μοσκοβισί: “Και άλλα μέτρα για να ορθοποδήσετε”

11:50 - 04 Οκτ 2015 | Οικονομία
Δήλωση-”Βόμβα” Μοσκοβισί: “Και άλλα μέτρα για να ορθοποδήσετε”
Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι οι πολύχρονες θυσίες του θα πιάσουν τόπο και η χώρα μας σύντομα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ο Πιερ Μοσκοβισί με μία δήλωση-”βόμβα” ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

«Χρειάζονται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών» λέει ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και μάλιστα τονίζει ότι θα το πει και διά ζώσης στον κ. Τσακαλώτο την Δευτέρα.

Ο κ. Μοσκοβισί αν και φαίνεται να μιλά σε αυστηρό τόνο υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις χωρίς χάσιμο χρόνου, σημειώνει πως προσμένει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και πως τόσο η Κομισιόν, όπως στο παρελθόν, όσο και ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.

«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου καιρός για χάσιμο» είπε και πρόσθεσε πως περιμένει τον κ. Τσακαλώτο την Δευτέρα για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί αν και η νέα κυβέρνηση λειτουργεί λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει μια συνέχεια με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και τον Γιώργο Χουλιαράκη, που όπως είπε έκανε πολύ καλή δουλειά ως υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών. «Είμαστε εξοικειωμένοι και έχουμε καλή συνεργασία» είπε.

Στο σημείο αυτό ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε πως τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η οικονομική ομάδα, αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από τις μεταρρυθμίσεις.

«Συνεπώς θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες. Αυτό γίνεται διότι πρέπει να γίνει η εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν για την Ελλάδα τον Αύγουστο».

Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά το Eurogroup της Δευτέρας. Πρόκειται για αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.