ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Θα ασχοληθούμε με το χρέος μετά την πρώτη αξιολόγηση

23:00 - 08 Οκτ 2015 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Θα ασχοληθούμε με το χρέος μετά την πρώτη αξιολόγηση
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα αντιμετωπιστεί από τους θεσμούς μετά την πρώτη αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό μετά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του χρέους, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις και αν το πρόγραμμα αυτό είναι σε τροχιά. Τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ήπια αναδιάρθρωση (reprofiling)» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί, ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί και είναι αναγκαίο το ΔΝΤ να είναι μαζί μας» σημείωσε και συνέχισε: «Πρέπει να βρούμε μια οριστική λύση σε αυτήν την ελληνική κρίση ώστε να μην αποτελεί απειλή για την ακεραιότητα του ευρώ».

Αναφορικά με τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε πως τώρα υπάρχει ένα αίσθημα κοινής ευθύνης και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.